HON ÄR T8NGS NYA NÖJESCHEF

I helgen är det premiär för nya gamla T8ng. 

Marie Laveaus gamla lokaler tas över av dj:n och producenten Andrea Malmquist, mer känd som Réa Réa. Vi har pratat med Andrea om vad nyckeln till en bra klubbkväll är, om T8ng-stammisen kommer känna igen sig i hennes regi och mycket annat.

Du ska ta över T8ng, hur känns det? 
– Har alltid haft en ‘hemlig’ dröm om att vara med och driva en nattklubb så just nu känns det som världens bästa jobb, även fast det såklart är asmycket att göra inför invigningen i helgen. Det kan bli lite ensamt att jobba som dj och producent men T8ng är som en egen liten familj där man alltid har ett skönt häng. Det är också den stämningen vi vill förmedla utåt, att vi är ett inkluderande ställe där alla är välkomna.

Kommer den nuvarande T8ng-stammisen trivas lika bra efter att du tar över? 
– Egentligen är det inte så mycket som kommer ändras utan snarare förbättras. Vi har redan vår dive bar Little T8ng på ovanvåningen med schyssta nudlar och billig öl, sen har vi även JiuBar på ovanvåningen som är vår lugnare oas och cocktailbar! Nu lägger vi till en större nattklubb i källaren där vi kommer göra större bokningar och konserter. Här kommer finnas något för alla i byggnaden, både för stammisar och nya gäster!

Kan du avslöja några av era storslagna planer?
– Visionen är att T8ng ska bli ett nytt inkluderande nöjespalats på söder. Målet är att satsa på en bredare blandning av genres med både konserter och DJs. Det är inte bara DJs och musiker som ska vara i centrum utan även konstnärer, visual artists, performance/hosting, stand-up etc. Vi har redan börjat med olika teman för olika veckodagar. På torsdagar kör vi techno, fredagar AW med stand-up och gratis karaoke samt label-nights där vi ofta har större DJ-bokningar, på lördagar kommer vi satsa på att endast ha hbtq-klubbar. JiuBar på ovanvåningen kommer att vara en vinyl-bar, där man kan chilla och lyssna på skön musik.

Du har stor erfarenhet av dj:a på många olika klubbar, vad tycker du är nyckeln till en bra klubb och klubbkväll? 
– Dom bästa festerna jag har varit på är där upplevelsen är i centrum och arrangörerna “gör det lilla extra” för att skapa bra stämning. Det räcker inte att bara boka en stor artist utan det är allt runtomkring som gör skillnad. Det ska alltid finnas nya saker att upptäcka och olika utrymmen att hänga på.

Källa till artikeln – https://ng.se/artiklar/hon-ar-t8ngs-nya-nojeschef

Du kan också läsa mer Klubb/Konsert nyheter Stockholm här – https://ng.se/artiklar/klubb-konsert/stockholm